Sportot űztünk a kazánunk javíttatásából – de nem ennél a cégnél

A hétköznapokban kicsit nehéz időt szakítani a sportolásra, de amikor csak tudok elmegyek futni, bicajozni, vagy tornázni és a gyerekeket is viszem magammal.

Legutóbbi ilyen alkalommal éreztem, hogy a víz langyosodik és az már nem esett olyan jól a bőrömnek. A csapot elzárva törölközőt tekertem magam köré, kiszálltam a zuhanyfülkéből. Közben már sejtettem, hogy valami gond lesz. Nem hallottam a kombi kazánunk ismerős búgását, ahogyan a vizet fűti fel és a radiátorok is hidegek voltak.

Sajnos ez már nem az első eset volt, mostanában mindig elromlik a kazán. Szóltam a férjemnek, hogy a kazánnal gond lesz, mert melegvíz sincs, és úgy néz ki, a fűtésnek is annyi. Megint. Természetesen dühös volt és megjegyezte, hogy szinte már sportot űzünk abból, hogy mennyi pénzt dobunk ki az ablakon javításra.  Erre kérdeztem, hogy mi lenne, ha a megszokott szervizes helyett valaki mással szereltetnénk meg a kazánt, hátha ő jobb megoldást találna folyton elromló készülékünk problémájának kiküszöbölésére.  

Ezért segítségül hívtuk a keresőt, és találtunk egy első látásra is rendkívül szimpatikus céget, a Víz Gáz Fűtés Szerelő 24-et. Első olvasatra is egy szakértő, profi vállalatnak tűntek, és, mint később kiderült, tapasztalataink alapján is elmondhattuk, hogy valóban azok is.  Tárcsáztuk a honlapon található a telefonszámot, majd a vonal túlsó végén a szervizesnek a férjem elmondta, hogy pontosan miről is lenne szó. Van egy régebbi típusú kombi kazánunk, ami eddig teljesen megbízhatóan működött, ám az utóbbi időben körülbelül havonta kell javíttatnunk, mert folyton meghibásodik. Ez nem kis idegesség és persze elég komoly anyagi vonzata is van.

A szerelő megkérdezte, hogy milyen márkáról és típusról van szó. Szerencsére egy ismertebb márkáról volt szó, melynek elmondása szerint szervizelésében ő is jártas. A Víz Gáz Fűtés Szerelő 24 honlapjáról is kiderült, hogy a régebbi és a modernebb gázkészülékek javításában is jártas vállalkozásról van szó. Ez egyébként nem is csoda, hiszen több, mint 30 éve vannak jelen a piacon.

Nemcsak gázkészülék szereléssel, de egyéb fűtésszerelési tevékenységekkel is foglalkoznak, emellett vállalnak vízszereléssel kapcsolatos szervizelési, javítási, kiépítési és tervezési szolgáltatásokat is.

Tudnak segíteni, ha eldugult a WC, vagy elromlott a kazán, de akkor is, ha csepegnek a csapok, vagy új radiátorokat szeretnénk felszereltetni. Egész Budapestről és az összes Pest megyei településről el lehet őket érni. 0 és 24 óra között elérhetőek a hét bármely napján, mert ügyeleti rendszerben dolgoznak. Ha halaszthatatlan a meghibásodás kiküszöbölése, akár egy órán belül kiszállnak, hogy segítségünkre legyenek a probléma elhárításában. Ingyenes tanácsadást nyújtanak, és a kiszállás is teljesen ingyenes, abban az esetben, ha történik munkavégzés. Az elvégzett munkáról mindig adnak számlát, melyet aztán minden további nélkül benyújthatunk a biztosítónak, amennyiben kárigény merülne fel.  

Másnap délelőttre ígérte, hogy eljön, és megnézi a kazánunkat. A megbeszéltek szerinti időpontban meg is érkezett. Néhány lényegretörő kérdés feltevése után munkához látott, és rövidesen újra működőképessé varázsolta kazánunkat. A javítás költsége meglepően alacsony volt, eddig mindig többet fizettünk a szervizért más szolgáltatóknak, amiről számlát sem kaptunk minden esetben. Azóta több hét eltelt, és a kazánunk zökkenőmentesen működik.

A sportot ezentúl inkább kocogás vagy bringázás formájában űzzük, mintsem akként, hogy feleslegesen dobáljuk ki a pénzt kazánszervizre, gyakorlatilag az ablakon. És mindezt a gázkészülék szerelésben profi Víz Gáz Fűtés Szerelő 24-nek köszönhetjük.