Az egészség megőrzése nagyon fontos, ebben segíthet a Panangin Forte is

Azt vallom, hogy a sportolás nagyon lényeges és fontos dolog, minden életkorban. Legyen valaki óvodás, vagy akár nyugdíjas, minden életkorban fontos a rendszeres mozgás. Szerencsére manapság már olyan sok, kiváló mozgásforma létezik, hogy minden életkorú és képességű ember meg tudja találni magának azt, ami a legjobban illik hozzá.

Persze azt is figyelembe kell venni, hogy az ember milyen célból sportol. Lehet tenni szimplán szórakozásból, versenyzés céljából, fogyás elősegítésére, vagy éppen csak az egészség megőrzésére. Szerintem az a legjobb, ha valaki olyat választ, ami egyrészt szórakoztatja, másrészt pedig a testi egészségére is jó hatással van.

Nekem személy szerint a kedvenc sportom a futás és az aerobik. Mindkettő kardió mozgásforma, mivel emeli a pulzusszámot és a zsírégetésben is nagyon jó. Azért is szeretem ezeket a sportokat, mert mindegyikben komoly szerepet játszik a zene. Amikor elmegyek futni, akkor mindig magammal viszem vagy a telefonomat, vagy más zenelejátszó eszközt, bedugom a fülembe a fülhallgatót és a kedvenc, pörgős számaimra rovom a kilométereket. Az aerobik órákon pedig mindig van zene, hiszen a gyakorlatok legtöbbször a zene ritmusára zajlanak. Ott nem mi választhatjuk ki, hogy mi szóljon, hanem az oktató tesz be egy mixet, ami pont annyi ideg szól, ameddig az óra tart. Az a lány, akinek az óráira szoktam járni, kifejezetten jó zenei ízléssel rendelkezik, legalábbis szerintem, így aztán nekem minden egyes szám tetszetni szokott, ami szól az órán.

Nem csak a saját, hanem a családom életében is fontosnak tartom a mozgást. A gyerekeim, és a férjem is sportolnak, sőt, nemrég a szüleim, akik már nyugdíjasok, is elkezdtek aktívabban mozogni. Anyukám és apukám is szednek Panangin Forte tablettát az egészségük megőrzése érdekében, a kezelőorvosuk javaslatára. Nekem pedig, ezt kiegészítve, sikerült rávennem őket arra, hogy kezdjenek el mozogni is. Na persze ők nem futni, vagy aerobikra járnak, mert azt nem bírnák, viszont napi fél órát becsülettel sétálni szoktak. Nem csak a testüknek, hanem a lelküknek is jót tesz mindez, mert abban a fél órában sokat beszélgetnek egymással, nosztalgiáznak és tervezgetik a jövőjüket. Mindig szívmelengető azt látnom, hogy a hetvenéves szüleim kézen fogva elindulnak egyet sétálni. Noha már nem olyan fülig szerelmesek egymásba, mint annak idején, de az a mai napig tisztán látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást és mély harmóniát sikerült kialakítaniuk az eltelt évtizedek alatt.

Remélem, hogy a férjem és én is egy hosszú, boldog és egészséges életet fogunk tudni leélni. Talán néhány évtized múlva már mi sem kardiózni fogunk, hanem csak öregesen andalogni a téren és a folyó parton, de bárhogy lesz is, remélem, hogy azt majd kéz a kézben fogjuk tenni.

De amíg fiatal vagyok, életerős, friss és nem fáj semmim, addig az a célom, hogy a sporttal ne csak a hangulatomat és az egészségemet támogassam, hanem az alakomat is, hiszen szeretnék tíz, vagy akár még húsz év múlva is formás és csinos alakom legyen. Amikor a lányaimnak nincs kedve elmenni a táncórájukra, akkor őket is ezzel szoktam motiválni, hogy aki sportol, az mindig izmos és csinos marad, így aztán megéri akkor is elmenni az órára, amikor éppen hideg van, vagy esik az eső.