Csempe után futni, na még mit nem!

A vírus idején milyen mozgás formát is lehetne találni, hogy ne lustuljon el teljesen az ember. A megszokott edzési módok lehet, hogy most nem annyira hatékonyak, hiszen a terembe nem lehet most lemenni, és a szabadtéri futások is ideje sem most jön el. Akkor mitévő is legyen az, aki mégis formában tartaná magát, vagy éppen most kezdte volna meg a formába hozást. A saját testsúlyos edzések otthon a négy fal között is megoldhatóak, és számos live is készül akár fittnesz órák vagy akinek arra van igénye yoga órákat is tartanak online. Mindenki megtalálhatja a számára kedves sportot, és nem szükséges kint sem futni, ha van egy megfelelő méretű nappali, vagy éppen futógép. Egy valami miatt nem kell futni az pedig a csempe. A testvérem éppen ezt mesélte nekem, hogy fürdőszoba felújításba vannak, és nem tudja, hogy mi lesz így, hogy lesz neki csempéje.

Már a fürdőszoba felújítás előtt rátalált egy remek oldalra, ahol számos bejegyzést olvasott, arról, hogy hogyan is érdemes felújításba belevágni, milyen szabályokat kövessen, majd a berendezésről, csempe kiválasztásáról is értekeznek az oldalon található nagyon hasznos bejegyzések. Ezeket a bejegyzéseket a testvérem, mint a Bibliát úgy követte és becsben tartva mindig újra és újra olvasta, amint elakadtak a fürdőszoba felújításában. A régi fürdők jelentős hányada küzd az elkorrodálódott vízvezetékeivel, ami számos nagyobb gondot is tud okozni a ház, vagy a lakás tulajdonosának. Így történt, hogy testvérem elhatározta, hogy nem várja meg míg baj lesz, az oldal útmutatása arra sarkalták őt, hogy még a kádat és a mosdókagylót is helyezze át, mivel olyan remek bejegyzést olvasott az okos helykihasználásról, hogy meg is fogadta, a bejegyzés alapján átgondolta, hogy minek hol lenne jobb helyen, hogy az tényleg az ő kényelmüket szolgálja, és hogy egy felüdülés legyen a fürdőben töltött idő.

Ennek tükrében már beszerezte az új kádat és a mosdókagylót, majd megtörtént a fal kivésése és az új vezetékek elhelyezése, az új berendezéshez mérten.

Már csak az oldal azon bejegyzésére volt szüksége, mely arról szól, hogy milyen mintában és hogyan helyezzék fel a mesterek a csempét. Azt is eldöntötte, hogy neki a diagonál tetszik, ez egy különlegesebb lerakási módja a csempének, de nagyon látványos. De mégis milyen legyen a csempe, nagy kupaktanácsot hívott össze, ahol a család tagjai dönthettek, hogy milyen csempét is szeretnének. Az oldal számos ajánlást tartalmaz, miszerint a föld színei és még a kék is nagyon népszerű a mai napig. Nem elhanyagolható az a tény, hogy nem két évre tervez ilyen esetben az ember, és hogy ha belép olyan színvilág fogadja a fürdőben, hogy jó érzés legyen ott tartózkodni. Ezek voltak az alap ötletek, és megegyeztek, hogy egy homok színvilágú csempe mindenkinek megfelel. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen árkategóriában. A fürdőszoba csempe árak nagyon nagy skálán mozognak, az árak függnek attól, hogy milyen a kopásállósága, és hogy honnan származik. A fürdőszoba csempe árak nagyban függnek a származási helyétől is, hisz nem mindegy, hogy hazánkban állítják elő, vagy éppen Olaszországból kell őket ide hozatni. A testvéremék egy közép árkategóriás csempét választottak, remélik sok évig fogja őket szolgálni, és még mindig büszkék magukra, hogy egy remek bejegyzésekkel teli oldalt találtak, ami alapján könnyen lehozták ezt a fürdőszoba felújítást.