Akkor is kell sportolni, ha a céged székhelye messze van tőled

budapest ipa

Lassan 2 év e már, hogy elkezdtem futni, és tartósan képes is voltam arra, hogy kialakítsak erre egy rutint. Minden hétfőn, szerdán és pénteken lent kezdek az utcán a már bevett 7 kilométeres túrámon, hogy a fizikai állapotom is legalább olyan sikeres legyen, mint a szintén 2 éve alapított cégem. Ilyenkor a futások során már szoktam hallani, ha jönnek az e-mailek és egyéb üzenek, ezért nem is szoktam meglepődni, hogy folyamatosan szól vagy legalább rezeg a karórám.


Mégis van olyan alkalom, amikor a szokottnál kevésbé számítok egy-egy üzenetre. Ilyenkor általában a topcegalapitas.eu-tól kapok üzenetet, hogy levelem érkezett, vagy valami hasonló. Legutóbb is így adódott, ezért úgy döntöttem, végre leírom ennek a sikertörténetét. Mert hiszem, hogy ezt annak lehet nevezni, elvégre a futás sem olyan megerőltető már, mint annak idején a kezdetekkor. Cégemmel fejlődött az állóképességem is.
Alapvetően furcsa belegondolni, hogy ha már valaki cégalapításon töri a fejét, akkor hol legyen székhelye, vagy legyen-e egyáltalán telephelye, stb. Én is sokat gondolkoztam ezen még a cégalapításkor, és nem is bántam meg, hogy jól átgondoltam minden egyes lépést, mert ezek tényleg fontos mozzanatai és részletei egy cég életének.


Volt már egy kis tapasztalatom a cégek terén, ezért a keresőbe először csak annyit írtam be, hogy „budapest ipa”. Nyilván tudtam, hogy kell iparűzési adót fizetni a városban, de mivel sosem alapítottam saját céget, soha nem volt saját vállalkozásom, fontosnak tartottam, ha rendesen elmerülök a témában. A minőségi önfejlesztési időmbe belekalkuláltam innentől kezdve, hogy ne csak a reggeli futás és a nap közbeni néhány fejezet elolvasása tegye ki a mindennapi fejlődésemet, hanem a vállalkozási és az ehhez kapcsolódó adózási valamint business ismeretekbe is egyaránt bele tudjak kóstolni.

Egy hónap alatt szerintem megnéztem minden céget, akik ezzel foglalkoznak, vagy csak tudtam olvasni a témáról az oldalukon, de a legjobban a topcegalapitas.eu fogott meg. Hihetetlen mennyiségű információ van fent az interneten, de tudni kell ezekre megfelelően keresni is. Úgy tűnik, hogy nekem sikerült, mert a „budapest ipa” kétszavas keresésem alapján képes voltam eldönteni, hogy merre szeretnék telephelyet, és azt is, hogy kinek kérem ezzel kapcsolatban a segítségét. Ők voltak tehát a topcegalapitas.eu.


Alapvetően ugye fontos lett volna, hogy iparűzési adó nélkül fusson a vállalkozásom, de végül nem volt ez olyan kardinális szempont, ezért lemondtam erről. Néha ugyanis fontosabb az, hogy hova van a céged bejegyezve. Itt megemlíteném, hogy aki szerint Kukutyinfalva is megfelelő, hiszem telephelyet nem szeretne külön, és nincs is rá szüksége, az hazudik. Természetesen terméktől és szolgáltatástól is függ, hogy mi a legmegfelelőbb a cégünk számára, de a nagyvárosi, főként Budapestre bejegyzett cégek minden tekintetben nagyobb eséllyel indulnak a piacon.

Mi az előnye, hogy székhelyszolgáltatóm van?

Lényegében megkönnyíti a cég néhány nagyon egyszerű és bagatell folyamatát, mint például a küldemények fogadása. De hogy mondjak még egy nagyon fontos érvet a topcegalapitas.eu szolgáltatása mellett: megóvják a személyes teredet, emellett pedig helyetted intézik a székhelyen lévő teendőket. Ehhez csak annyi kell lényegében, hogy az adott helyen ki legyen függesztve egy tábla, ami a te cégedre utal. Nyilván ezzel most túlzok egy kicsit.


Tehát fantasztikusan elégedett vagyok a topcegalapitas.eu-val, mert megmutatta számomra azt, hogy nem kell iparűzési adótól mentes helyre vonulnom ahhoz, hogy gördülékenyen és hatékonyan tudjak terjeszkedni, de arra is mondott példát, hogyan lenne ez is lehetséges. Csak az számomra egy kedvezőtlenebb felállás lett volna.


Ismétlésként leírnám megint, hogyan is indult az egész folyamat, és mivel tudod akár most azonnal megreformálni a céged működését még szinte az indulása előtt. A budapest ipa keresőszöveg nyújtotta a sikert, de ha a fenti linkre kattintasz, sok időt megspórolhatsz, mégis elégedett leszel.