A pasis esték nem csak a meccsről szólnak!

A csajok gyakran azt hiszik, hogy egy focinézős az este másról sem szól, csak sör, büfi, csipsz és röhögés. Kihagyott gólhelyzetnél inkább ordibálás. Pedig akkor is összeülünk, ha unalmas a meccs, és akkor bizony mi is megtárgyaljuk az ügyes-bajos dolgainkat. Na, nem úgy mint a csajok, nem sírunk egymás vállán, romantikus filmeket nézve, és házi készítésű cosmo koktélt szürcsölve, de azért mi is megbeszéljük egymással a problémáinkat. Legyen szó arról, hogy már megint szerelőnél van a verda, vagy hogy furán viselkedik az asszony, egészen a lakásfelújításig.

A ma esti meccs nem ígérkezett túl izgalmasnak, és egyikünk sem volt érdekelt a szurkolásban, így csupán háttérzajnak szólt a foci. Paliék épp nagy lakásfelújításban, fűtés korszerűsítésekben vannak, így ez lett az este fő témája. Úgy döntöttek, belevágnak az elektromos fűtésbe, és padlófűtést csináltatnak. Két, sokszor mezítláb rohangáló gyerek mellé okos döntés, és egyszerűbb, mint csúszásgátlókkal és szőnyeggel beborítani mindent. Faggattuk Palit, hogy működik ez az egész, a beszerelés, padlófűtés szabályozása… Elmesélte, hogy a felesége kollégája ajánlott nekik egy profi weboldalt, ahol nagyon szuper összefoglalót találtak az egész rendszerrel, beleértve a padlófűtés szabályozását is. Rengeteg új információval gazdagodott, korábban ugyanis azt hitte, hogy az elektromos padlófűtés inkább kiegészítésnek alkalmas, de kiderült, hogy a korszerű technológiák már egyedüli fűtési módszerként is megállják a helyüket. Ezen kívül nagyon megnyugtató volt számára a 15 év garancia, amit a fűtőszőnyegekre vállal a cég. Lehetőség van a honlapon árajánlat kérésre, ami elég sok adatot kér, és figyelembe vesz, ez alapján kalkulál, és ha a megrendelőnek megfelel az összeg, akkor következik a helyszíni felmérés. Paliéknál erre jövő héten kerül majd sor, a falak, bútorok elhelyezkedését, és az elektromos hálózatot fogják vizsgálni.

Korábban mi se sokat tudtunk erről az egész témáról, így lelkesen hallgattuk Pali kiselőadását – ő is szívesen csillogtatta frissen szerzett tudását, egyébként is egész nap ez járt a fejében. Amorf fűtőszőnyeget fognak használni a rendszerhez, azt se tudta eddig, mi fán terem az ilyen. Azt hitte például, hogy minden négyzetcentimétert be lehet borítani a lakásban, kiderült, hogy a fűtőszőnyegek fél, illetve egy méter széles kivitelben érhetőek el, és a folytonosság miatt nem szakíthatóak meg. De ez szerencsére nem probléma, nem kell hogy teljesen le legyen fedve a padló, és a faltól egyénként is kell hagyni távolságot.

Paliéknál kicsit komplikált a helyzet, hiszen lakásfelújításról, nem építkezés közben történő beszerelésről van szó. El kellett dönteniük, hogy a jelenlegi padlóburkolatra telepítik e a fűtőszőnyegeket, és arra egy új burkolatot, vagy felszedik a régit. Az utóbbi mellett döntöttek, mert bár nem volt kimondva, igazából régóta szerettek volna megszabadulni az ezer éves, kopott, recsegő parkettától. A kivitelező cég nem foglalkozik burkolással, de vállalják, hogy folyamatos kontaktot tartanak a tökéletes munka érdekében a többi munkással, szakemberrel.

Az egész este elment Pali beszámolójával, a meccsnek az utolsó 5 percét néztük igazán – az az 5 perc legalább izgalmas volt, így határozottan jól sikerült az este. Ha minden a terv szerint halad, a következő meccsnézős alkalomra Paliék túl lesznek a fűtőszőnyegek lefektetésén. Reméljük, csupa pozitív tapasztalattal gazdagodva érkezik majd újabb beszámolókkal.