Egyedi focimezt a foci csapatnak!

Fiamék életük meccsére készülnek a sulijukban: nemsokára megrendezik a kerületi focikupát, ahol ők akarnak lenni a legjobbak! A szülői munkaközösség tagjaival ezért leültünk ötletelni, hogyan tehetnénk szebbé a napjukat és hogyan segíthetnénk a felkészülésüket. Szeretnénk ajándékkal is meglepni őket, de mint a legtöbb szülő, mi sem szeretnénk egy újabb felesleges kacatot venni a csemetéknek, amik aztán egy polcon fognak porosodni a családi fotógyűjtemény mellett, vagy ne adj’ isten esetleg a kukában landolnak – ezért olyasmiben gondolkodtunk, ami praktikus, és aminek a kamasz fiúk is örülhetnek, vagy aminek valóban jó hasznát veszik hosszútávon. Ezért az egyik apuka javaslatára úgy döntöttünk, focimezt fogunk készíttetni a csapatnak! Igen ám, de hol találunk ehhez megfelelő partnereket?

Az egyik apuka bedobta a tökéletesnek ígérkező megoldást a Lolmarkt póló készítői személyében. A csapat prémium alapanyagokkal dolgozik, így kizárólag a legjobb minőségű pólókkal foglalkoznak – tehát mi is biztosak lehetünk abban, hogy ha focimezt készíttetünk a gyerekeknek, az játék közben sem fogja őket szúrni, csípni, égetni. Ez nagyon fontos szempont, pláne testmozgás közben, hiszen első az egészség. A póló készítők pedig szívesen vállalják egyedi pólók elkészítését, így akár a focicsapat címere is rákerülhet a pólókra. A honlapjukon azt ígérik, szinte bármit elkészítenek, és a mennyiség sem számít, a kis darabszámtól elkezdve a több száz darab megrendeléséig tényleg bármit vállalnak a póló készítők. 20 db alatti (tehát épp egy focicsapatnyi) rendelést pedig akár a helyszínen, 15-20 perc alatt is elkészítenek, így akár egy utazás alkalmával le tudjuk beszélni a mintát, meg tudjuk beszélni a kivitelezést, és meg tudjuk várni a pólókat, amiket kézhez kapunk, és haza is szállíthatunk a fiúknak.

“És hol vannak ezek a póló készítők helyileg?” – kérdezte az egyik szülő. Mint kiderült, Budapesten nincs üzletük, de Budaörsön igen. “Én budaörsi vagyok” – jelentkezett az egyik anyuka, aki elvállalta, hogy ha megegyezünk a dizájnban, szívesen elmegy a boltba, letárgyalja a feltételeket a póló készítőkkel, és el is hozza az elkészült rendelést. Ennek nagyon megörültünk, mert így megspóroltuk a szállítási költséget – bár őszintén szólva, az sem lett volna vészes, GLS futárral 10.000 Ft alatti rendelés esetén 990 Ft-tal kell csak számolnunk.

Igen ám, de a másik sarkallatos pont a dolog költség vonzata: mibe fog ez nekünk fájni? Az egyedi készítésű pólók ára általában 3500-4500 Ft között mozog, tudtuk meg a honlapról, de úgy döntöttünk, mivel egy focicsapatnyi mennyiség rendeléséről van szó, inkább egyedi árajánlatot kérünk a póló készítőktől e-mailben. Az egyik szülő kreatív design-nal foglalkozik, így vállalta, hogy megszerkeszti a mintát, amit a pólók elejére szeretnénk nyomtatni, körbeküldi a szülői munkaközösség tagjainak, és ha mindenki elfogadta a tervet, ezzel mehetünk is tovább az árajánlatkéréssel. A pólók hátuljára pedig a gyerekek nevét és a sorszámukat szeretnénk kinyomatni, ebben is megegyeztünk.

Ezután már csak egy dolog maradt hátra: a méretválasztás. A honlapról tájékozódva észrevettük, hogy a fiú pólók általában kicsit bővebbek az sztenderd üzletekben kapható pólóknál, ezért úgy döntöttünk, a honlapon található mérettáblázat és útmutató segítségével mindenki fog egy mérőszalagot, és leméri a csemetét – ez alapján pedig összeírjuk, kinek milyen méretű pólóra van szüksége, és melyik méretből hány darabot szükséges majd rendelnünk. Az egyeztetés végére az osztályfőnök is betoppant hozzánk, akinek annyira megtetszett az ötletünk, hogy rögtön el is újságolta a projektet a tanáriban – így még az is megeshet, hogy az alsós osztályok is egyedi pólóban fognak majd játszani az alsósok foci kupáján.

póló készítő
Még az is megeshet, hogy az alsós osztályok is egyedi pólóban fognak majd játszani az alsósok foci kupáján.