Nyelviskola Budapesten – mert tanulni jó!

german-758579_640

Mindig is szerettem volna nyelveket tanulni, persze nem gyerek fejjel az iskolában akkor nem tűnt izgalmasnak a kötelező nyelvtanulás. Sajnos pont olyan osztályba kerültem mindig, ahol az angol csoport helyett német volt, persze annak idején még csak kíváncsiságból szerettem volna az angol nyelvet megismerni. Ennyi idősen, még nem gondolkodik az ember előre, vajon mennyire tudja hasznát venni majd a tanult nyelvnek.

Az idő múlása

Ahogy teltek az évek még mindig nem adódott lehetőség arra, hogy most már felnőttként beiratkozzam egy angol nyelvtanfolyamra. Munka, rohanás, külföldi munka ráadásul német nyelvterületen, ahol persze a tanult németnek jó hasznát vettem. Aztán jó pár év elteltével elérkezett az idő és a lehetőség is rá, hogy keressek egy számomra megfelelő nyelviskolát, ahol egy angol csoportba bekerülve, egy igazán jó angol nyelvtanárnő segítségével végre elkezdhettem a tanulást. A tanárnő nagyon felkészült volt, több külföldön eltöltött év után, hibátlan kiejtéssel, szinte anyanyelvi szinten beszélte a nyelvet. Nagyon jó oktatási módszerével mindenkinek élvezetesé tette a tanórákat. Vidám, családias hangulatban teltek az órák, szinte nem is éreztük tanulásnak, és gyorsan haladtunk előre. Minden napra jutott egy az új leckével kapcsolatos kis történet, kaland, új információ.

A csoportból többen diákok voltak, akik velem együtt csak most ismerkedtek az angol nyelv alapjaival, és néhány felnőtt is, akik valami oknál fogva most érezték elérkezettnek az időt, hogy nyelvtanulásra adják a fejüket. Kifejezetten élveztük az órákat, sikerült ráérezni mindenkinek arra hogy nyelvet tanulni jó! Ebben persze a tanárnőnek oroszlánrésze volt.

A megfelelő nyelviskola

Szerencsére más nyelviskolákkal kapcsolatban is jó tapasztalatokat lehet hallani. Az elmúlt időkben folyamatosan fejlődnek, változnak a nyelv sulik. Így mindenki egyre jobb és az igényeinek megfelelő helyet találhat magának. Igyekeznek az oktatást a tanulók igényeihez szabni, időben, tanítási módszerekben és árakban egyaránt. A tanárokról igen jó visszajelzéseket hallani, próbálnak a tanulók tempójához igazodva tartani a nyelvórákat, érdekessé, színessé tenni azokat. Lehetőség szerint próbálnak minél szélesebb körű tudást átadni a diákoknak.

Némely nyelviskolák lehetőséget biztosítanak különböző területen szakmai angol nyelvtudás elsajátítására is. Ez akár működhet abban a formában is, hogy ha egy bizonyos cég szeretné a dolgozókat ilyen jellegű képzésben részesíteni, a nyelviskola biztosít megfelelő képzettségű tanárt erre a feladatra. Az oktatás történhet a cég területén is, időt és utazási költséget megspórolva ezzel a megbízónak.

A kedvezmények

A nyelvtanfolyamok díját illetően is találunk kedvező ajánlatokat. Ma már nem tartozik az elérhetetlen kategóriába egy nyelvtanfolyam. Gondolhatunk rá mint jó befektetési formára is, hiszen nagyon sok területen jól kamatoztatható a nyelvtudás. Akár a számítástechnika világára gondolunk, akár az üzleti életre, akár egy külföldi kapcsolatok révén létrejött munkaszerződésre. Óriási, általunk eddig nem is gondolt lehetőségek nyílhatnak meg általa. Jóval, nagyobb eséllyel indulhatunk neki mindennek, itthoni vagy esetleg külföldi munkavállalás terén is, és a tanulásba fektetett idő és energia meghozza majd gyümölcsét.

A nyelvtanulás hasznosítása

Idegen országokban járva, gyakran tapasztaljuk mennyire természetes annak a nemzetnek akár több idegen nyelv ismerete is, de legfőképp az angol nyelvé. Nem ritka eset hogy két-három nyelven hozzánk szólva  próbálnak segítséget nyújtani. Akár csak turistaként szeretnénk útbaigazítást kérni, vagy ha komolyabb szándékkal munka esetleg üzleti ügyben érkezünk egy másik országba, máris nagyobb előnnyel indulhatunk, s nagyobb sikerrel járunk. Megfizethetetlen az az érzés mikor biztos nyelvtudással tudunk segítséget kérni, esetleg fordított helyzetben segíteni valakit. Bárhonnan is érkezett a világ másik végéről a közösen beszélt nyelv új dimenziókat tár fel távoli kultúrák között. Ezért saját tapasztalatomra támaszkodva állíthatom, minden perce megtérül a nyelvtanulásra fordított időnek és energiának. Soha nem tudjuk ez a plusz tudás mikor és milyen helyzetben válik hasznunkra. Egy megfelelő nyelviskola Budapesten,  egy sikeresen elvégzett nyelvtanfolyam után, számos lehetőség nyílik meg hogy a tudásunkat tovább fejlesszük, s a jövőben sikeresebbé váljunk általa.