Napelem rendszer mentette meg kedves fitness termünket a csődtől.

Egy jó ideje üzemeltetjük már azt az edzőtermet, ahova mindenki szívesen jár, ha egyszer betette már a lábát. Egyszerű a titka annak, hogy ilyen jól működünk. Ebben az edzőteremben nincs helye se magamutogatásnak, se áskálódásnak. Itt mindenki segít a másiknak, nem nevet a haladó a kezdőn, hanem egy nagy családként dolgozunk azért, hogy mindenki mihamarabb elérje a kitűzött célját.

És annak dacára, hogy ilyen jól működő struktúrát találtunk ki, mégis majdnem bezárhattuk a kapukat. Mégpedig azért, mert annyira magasra szökött a rezsiköltség, hogy már nem győztük fizetni. Egy minimális áremelést eszközöltünk, sajnos nem volt más választásunk, de nagymértékben nem voltunk hajlandóak megnövelni a szolgáltatások árát, nem akartunk, hogy a vendégeinket megterhelje a megnövekedett költség. Ugyan is, azért vettünk több gépet, hogy ők még komfortosabban érezzék magukat és még több lehetőségük legyen arra, hogy a testüket megmozgassák a lehető legtöbb féle módon. Az nem lett volna korrekt, ha ezért brutális mértékben elszálltak volna az árak is. Nagy a verseny ebben a szférában, minden apró dolog, és minden egyes forint számít, ha az ember meg akarja őrizni a vendégeit.

Ki kellett találnunk egy olyan megoldást, ami hosszú távra jelenthet kiutat a csávából, és viszonylag gyorsan kivitelezhető. Szerencsére volt ötlet, ami nem is bizonyult rossznak, és utólag elmondhatjuk, hogy meg is oldotta a problémánkat. Ez a megoldás pedig nem más, mint a napelem rendszer. Rájöttünk, hogy olyan megoldás kell, aminek a segítségével olcsóbban tudunk áramhoz jutni, és ez a rendszer ezt biztosítja számunkra. Sőt, nem csak a gépek működtetése kerül így kevesebbe, de a fűtésnél és a meleg víznél is besegít a rendszer, így még többet tudunk spórolni, mint gondoltuk. Gondolhatná az ember, hogy a napelem drága dolog, és hogy igazából, most csak egyszerre kifizettük előre, amit úgy is kifizettünk volna hónapok, vagy évek alatt. Viszont el kell mondanom, hogy nekünk egyáltalán nem került sokba, hiszen megpályáztunk egy korszerűsítési támogatást. Segített a cég, akiket megbíztunk abban, hogy hogyan kell egy ilyen pályázatot összeállítani, és nyerünk is egy csomót. Így is, valóban, egy kicsi ideig még a befektetésünk ára térül meg. De így a támogatással együtt már nem is olyan sokára, minden forint, amivel kevesebbet fizetünk ki az energiáért, a zsebünkben marad. És ha jó sok marad a zsebünkben, jó sokat tudunk arra fordítani, hogy tovább fejlesszük az edzőtermet, és minőséget tudjunk biztosítani a jó hangulat mellett kedves vendégeinknek. Mert megígérjük, hogy amennyire csak rajtunk múlik, mindent el fogunk követni a jövőben is, mint ahogyan a múltban, hogy nálunk igazi élmény legyen a sport, és aki egyszer betette hozzánk a lábát, az utána mindig szívesen látogasson meg minket újra.