Ruha méret, bukósisak méretek cm

Na ezekkel mindig bajban vagyok. Azok a fránya ruha méretek. Bár azt gondolom, hogy egy nő még mindig könnyebben vásárol ruhákat, mint egy férfi. Bár biztosan van olyan is köztük, aki tipp topp, de én még nem igazán találkoztam ilyennel.

A ruházkodás

Ez a legnehezebb. De ha azt mondanám, hogy menjen, és vegyen egy pár stoplis cipőt magának a párom, akkor az tutira menne. Ugyan is rajong a fociért. Még most is majd 40 éves fejjel focizik, és kergeti a labdát. Persze nem bánom, mert nem egy léhűtő, és a gyerekekkel is foglalkozik, más szenvedélye nincsen, így ha szereti csinálja. Persze ez másnap mindig elfelejtődik, amikor izomláza van, vagy nem tud felkelni az ágyból, mert az előző napi egész napos focitorna gallyra vágta a derekát. De ha azt mondom, hogy menjek el, és nézzenek egy nadrágot a gyereknek, na az már tuti, hogy kifog rajta, vagy képes megvásárolni egy nadrágot akár több ezer forintért is.

Vásárlás, inkább egyedül

Nem is szeretek családostól menni vásárolni, mert elég borzasztó. shoe-632702_640Két gyerekünk van, egy egyszerű cipő vásárlás is katasztrofálisan szokott működni, és legalább fél napos művelet. De azt gondolom, nem kell bemutatnom annak, aki ebben a cipőben jár. A tavaszi, és az iskola kezdés előtti cipő vásárlás a legborzasztóbb. Én nem is tudom, hogy hogyan csinálja az akinek van 3 vagy 4 gyereke.

Nálunk ez úgy működik, hogy a nagyot elküldöm, hogy nézzen körbe, hogy melyik tetszene neki, és aztán jöjjön vissza. Addig amíg ő végez reménységeim szerint végzünk a kicsivel, és akkor meg tudom nézni az ő választását is. De ez így sem egyszerű, ha nem talál mind a két gyerek cipőt ugyan abban a boltban. Szóval nem egyszerű.

Egyéb vásárlás

Persze van ami az én számomra is latint jelent, és abban nekem van szükségem segítségre. Mik ezek? Mondjuk a minap el kellett vinnem az öcsémet egy motoros boltba, mert ezt azt akart magának vásárolni, és már nyaggatott pár napja, mivel az ő kocsija pont szervizben van. Nem volt menekvés, és elvittem, addig gondoltam nézelődök én is. Hogy egy ilyen boltban mik nincsenek! Te voltál már igazi nagy motoros boltban? Na és hogy mi az a bukósisak méretek cm? Te tudod hogyan kell mérni? Na ehhez én már kevés voltam, de kedves volt a kiszolgáló hölgy, és minden kérdésemre válaszolt, pedig csak az öcsém akar vásárolni, és nem én.

Olyan sok mindentől függ az, hogy ki hol vásárol. Én például nagyon utálom azokat a boltokat, ahol nem hagynak körbe nézni, és hogy ott lihegnek a nyakamban. Egyszer az egyik boltban úgy rám mászott szinte az eladó, hogy olyan nyomasztó volt, szinte rám telepedett. Mintha azt hitte volna, hogy lopni akarok. Na ezeket a boltokat ma már kihagyom.

Kérdezze meg, hogy segíthet e, vagy jelezze, hogy ott van, ha szükségem van rá, de ne nyomuljon. Sok helyen ezt elfelejtik, és pont ezért idegesítőek, és vesztenek el vásárlókat. Persze minden ember más, és mást szeret. Gondolom ezek a boltok sem véletlenül lettek ilyenek, hanem biztosan sok esetben loptak a boltból, és ezért kapták ezt az utasítást. Pedig ha csak kicsit változtatnának a viselkedésükön, biztosan sokkal többen mennének oda vásárolni.