Ahogyan nem mindegy, hogy mit kensz a bőrödre, úgy az sem mindegy, hogy mit kensz a kocsidra

Szeretek masszőrhöz járni. Miután onnan kijövök, mindig úgy érzem, hogy teljesen felfrissültem és ez által másképp kezdem látni a dolgokat, már nem minden szürke, hanem elkezd kiszínesedni a világ. Főleg sportolás után esik nagyon jól, olyankor szó szerint szükségem van rá, hogy meggyúrjanak.

Amikor még nem jártam masszőrhöz gyakran nem is tudtam, hogy mi a bajom. Hiába feküdtem le hamarabb, mégis fáradt maradtam. Hiába vettem új matracot, a hátam mégis fájt. Az bezzeg sokáig eszembe sem jutott, hogy esetleg csupán csak egy jó masszázsra lenne szükségem. Mikor ráeszméltem erre és kipróbáltam minden megváltozott. De azért a csodák sem tartanak örökké, ezért kell őket újra és újra megismételni.

Az első alkalom nagyon jó volt, a második és harmadik már nem annyira. A hely ugyan az volt, csak a masszőr maga volt más. Ettől függetlenül ugyanolyan jól dolgozott, de a kezelés után két nappal elkezdett viszketni a hátam és apró kiütések jelentek meg rajta. Először annyira nem foglalkoztam vele, mivel másnapra elmúlt. A második alkalommal, azonban kicsit tovább tartott. Egy kisebb utánajárással rájöttem, hogy allergiás vagyok arra a krémre, amivel ez a masszőr dolgozik.

Hasonlóan járt az autóm is. Persze az „ő” esetében az allergia kicsit másképp működik és másképp is fogalmazható meg. A lényeg, hogy sokat hallottam az emberektől, hogy nem árt kenőanyagot is venni a kocsinkhoz, annak érdekében, hogy jobban és könnyebben mozogjanak a csapágyak. Ezzel megakadályozhatom, hogy nyikorogjanak, vagy esetleg beragadjanak. Azt azonban nem tudtam, hogy ezekből az anyagokból is több van és nem minden kocsinak jó ugyan az. Én naivan bementem az első autós üzletbe, ami velem szembe jött és gondolkodás nélkül megvettem az első terméket, amit a kezembe nyomtak.

kenőanyag

A barátaim által azonban szerencsére megokosodtam és ajánlottak is egy weboldalt, ahonnan kényelmesen válogathatok a termékek közül. Miután elsőre megjártam másodjára nem szerettem volna egyedül dönteni. Azonban a barátaim segítettek abban, hogy mit is kell nézni, és azóta én is vígan meg tudom rendelni egyedül a kocsimhoz és a pénztárcámhoz illő kenőanyagot vagy esetleg más terméket, ugyanis azóta már más olajakat is rendeltem onnan, éppen azt, amire nekem vagy a családomnak volt szüksége. Sőt azóta nagyon sok mindent megtudtam innen az ápolásról, illetve arról, hogy hogyan is kell karban tartanom az autómat.

A lényeg, hogy előbb mindig nézzétek meg, hogy milyen összetételű terméket kentek magatokra és az autótokra!