Lerobbant autó-motorosbolt

Úgy döntöttünk a párommal, hogy itt az ideje, hogy vásároljunk egy másik autót. Ez a mostani már igen csak kezd kiöregedni, és kezd egyre több hiba is előjönni rajta, így az a legcélszerűbb, hogy mihamarabb vásároljunk egy másikat. Persze nem erre akartuk a félre tett összes pénzünket költeni, de most mindenképpen lépni kell, és másik autó szükséges.

Az öreg autók

Összességében nem panaszkodhatom, hiszen sokáig bírta nálunk az öreg kis kocsink. Persze nem egy mai autó, de mindenhová elvitt minket eddig. Tavaly nyáron ezzel a kocsival jártuk be a fél országot, és nem volt semmi baja, pedig voltunk minden felé, és szerintem összességében biztosan belehajtottunk vagy 500 kilométert abban a pár napban.

Nincs különösebb gond szerintem az öreg autókkal, nekünk ez előtt is az volt. Az ember örül, ha tud vásárolni egy autót, nem feltétlenül tud új autót vásárolni, vagy mondjuk egy drágább fiatalabbat.

A fenntartásáról már nem is beszélek. Nem arról van szó, hogy tankolni kell, vagy ilyesmi, hanem ha meghibásodik valami.

A szervizelés

Mindenképpen mérlegelni kell, hogy tudjuk e majd az új autót szerelni. Sokan itt rontják el a dolgot, hogy megvásárolnak egy új autót, aztán nem tudják fizetni, vagy esetleg fenntartani. Ezeknek az új autónknak a fenntartása már drágább, mint a régieknek. Arról nem is beszélve, ha valami elromlik, sok esetben igen csak horror összeg.

Az egyik ismerősömnek van egy terepjárója, fizetni is tudja, nincs is vele gond, és a szerelésre is van pénze, nem is ezzel van a gond, hanem hogy másodszorra romlik el ugyan az az alkatrész, és majdnem fél millió forintba kerül a megcsináltatása.

Persze az öreg autónak is megvan a hátránya, hiszen ott ha elromlik egy valami tuti hogy lesz belőle még egy másik is, és az öreg autókon jobban meghibásodik bármi mint az újakon.

A segítőkészség

A végső döntést abban, hogy új autót kell vásárolnunk, ez az eset parliament-753366_640hozta meg. Hogy mi történt? Budapestre kellett mennie a páromnak valamit elintézni. Semmi gond nem is volt, jól ment az autó, aztán egyik pillanatról a másikra egyszer csak elkezdett füstölni, és megállt. Hívott is telefonon, hogy nem fogom elhinni, hogy mi történt vele. Mikor elmesélte, azt hittem menten lehidalok. Miért pont most, és miért ott? Majd 200 kilométerre tőlünk.

Mivel se víz, se ballon nem volt nála, hogy a felforrt vizet pótolja, így ki kellett valamit találnia. Mondtam neki, hogy nézzen körül, hogy milyen boltok vannak, vagy esetleg benzinkút, és kérjen segítséget. Így is tett, elkezdett nézelődni, de egy ABC be hiába menne, kávézó is igen csak necces, viszont talált egy motorosboltot. Na ez már jó kiindulási pont, hiszen ők tudják, hogy milyen ha valami tönkre ment…szóval a lényeg, hogy bement, és kért egy vödör vizet. Igen csak fura késér lehetett, de azt mondta a párom, hogy nagyon kedvesek voltak, és segítőkészek, és teljesen egyértelmű volt, hogy segítenek neki. Hát mást nem is kívánhatok se magunknak, se másnak, ha lerobban, csak ilyen helyre menjen segítséget kérni. Sokan elzárkóznak ilyenkor, de bármelyikünkkel előfordulhat, és adott esetben mindenkinek jól esik a segítség.

Na ez az eset volt az, ami után úgy döntöttünk, hogy új autót fogunk vásárolni.