A vitorlás csapatépítő tréning volt a legújabb vizes élményem

Valamiért mindig is ódzkodtam egy kicsit a vízi és a téli sportoktól. Nem vonzott soha sem a víz, sem a hideg. Talán közrejátszanak a gyerekkori negatív élményeim mindkettővel kapcsolatban: általános iskolában kötelező volt úszni járni és az edzőnk nagyon szigorúan bánt velünk, aki nem mert magától a vízbe ugrani, azt belelökte. Többen is nagyon féltünk tőle, többször is voltak rémálmaim a mély vízzel kapcsolatban. Az első síelésem sem sült el valami jól hétévesen, meg is betegedtem, valószínűleg nem ragadott meg annyira ez a hideg, havas sportág, no meg a felvonókra sem szívesen szálltam fel. A víztől való félelmem azóta oldódott valamelyest és persze úszni is megtanultam, de azért ha nem muszáj, nem úszom és uszodában sem voltam azóta, csak strandon. Szinte rosszul leszek, ha megérzem azt a klórszagot.

Érdekes módon evezni viszont nagyon szeretek, már gyerekkoromban is imádtam, ha a felfújható gumicsónakunkban elmentünk egyet evezni a folyón. Csónakban nem félek, a kajakot és a kenut is kipróbáltam többször is és mindig nagyon tetszett. A legújabb dolog, amit kipróbáltam és nagyon nagyon tetszett, az a vitorlázás volt. A kollégáimmal mentünk el egy csapatépítő tréning keretein belül vitorlázni a Balatonra és mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon élveztük. A BalatonPro nevű, siófoki központú cég szervezte nekünk ezt a csapatépítő tréninget. Náluk elég sok szolgáltatás elérhető, a vitorlázáson belül is válogathatunk mindenféle programból. Rendezvényszervezéssel is foglalkoznak a vitorlásbérlés mellett, céges és üzleti rendezvényeket, konferenciákat valósítanak meg, de rendezhetünk náluk személyes bulikat is, mint szülinap, lánybúcsú, legénybúcsú, évforduló és a többi.

csapatépítő tréning

A vitorlás szolgáltatásaik között bármilyen csapat találhat magának megfelelő szórakozást, csomagot, bármilyen céllal is fordul a céghez. Aki nem rendelkezik hajóvezetői engedéllyel, de szeretné kipróbálni ezt az élményt, annak tökéletes lehetőség egy vitorlás túra kapitánnyal. Ennek során át is lehet hajózni a túlpartra, az időtartamot és az úti cél mi választjuk ki az ajánlott lehetőségek közül. A legnépszerűbb úti célok Balatonfüred, Csopak, Tihany, és aki hosszabb kirándulást tervez, annak akár a Badacsony is szóba jöhet. Fürdős és relax túrákra is van lehetőség, ezek során a Balaton közepén lehet fürdeni, távol a tömegtől. Igény szerint kérhetünk vízi játékokat, eszközöket és italcsomagot. Az ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk a csomag keretein belül. Ha szeretnénk többet megtudni a vitorlázásról, elsajátítani az alapfogalmakat és a vitorlás működtetését, irányítását, részt tudunk venni egy vitorlás alapoktatáson. Ez persze nem egyezik meg egy szakmai oktató tematikus képzésével, de akit hobbiszinten érdekel vagy tervezi letenni a vizsgát, annak kezdésnek mindenképpen ajánlott.

A mi csapatépítő tréningünk nagyon jól sikerült, kisebb csapatokban foglaltuk el a vitorlásainkat. Gyönyörű volt a magyar tenger, az időjárással is szerencsénk volt. Nagyon jól összehozott minket ez a program, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, nemcsak cégeknek, hanem magánszemélyként is hatalmas élmény tud lenni egy vitorlás kirándulás.