Csalási nyaralás, kikapcsolódás, cserépkályha…

Mindenkinek vannak a szívéhez közelebb álló sportok, és olyanok is, amit kevésbé szeret nézni. Velem sincs ez másképpen, és a kézilabdát, és az úszást szoktam néha nézni. A többi játék valahogyan nem érdekel, sőt van olyan, amit valahogyan soha nem nézek meg, és csak végig siklók felette. Melyik ez a sport? Távol álljon tőlem, hogy bárkit is meg akarjak bántani, vagy becsmérelni, hiszen sok verseny igen fontos, és a helyezés is, de engem valahogyan a síelők nem fogtak meg Bár az is lehet hogy azért, mert még nem próbáltam ki, és nem tudom, hogy milyen?.

A különböző sportok

circuit-1022358_640Első sorban mindenki azt szereti a legjobban, ami a szívéhez közel áll, esetleg sportolta ő is Én gyerek koromtól kezdve a labda játékokat szerettem. Ki is próbáltam minden félét, amit csak lehetett azt gondolom ezen a téren. Röplabdáztam, kosárlabdázni is elmentem pár alkalommal, sőt még pingpongoztam is.

Persze az, hogy az ember mit sportol, nagyban befolyásolja az is, hogy milyen munkája van, és persze az is, hogy hol lakik. Mondjuk állandó 40 fokban elég nehéz lehet síelni. Bár nagyon régen láttam már egy hasonló filmet, amit szerintem már mindenki látott, annyiszor vetítették, mindenesetre nekem nagyon tetszett a film.

A lényeg, hogy mondjuk egy olyan ember, mint akit ez a cikk is említ, aki külföldön dolgozik, és télen esélye van a téli sportokat kipróbálni, még az is lehet, hogy rákap, és ez lesz a kedvenc időtöltése. Már ha a munkáltatója engedi, mert hallottam már olyat is, hogy nem mehetnek az alkalmazottak síelni azért, hogy nehogy valami baleset történjen velük. Ha valaki dolgozni megy, akkor így járt. Bár hangsúlyozom, nem tudom, hogy valós e az információ erről.

A kikapcsolódás

Mindenkinek fontos valamilyen szinten a mozgás, hiszen sok esetben e köré szervezzük meg az éves pihenésünket. Van olyan is, aki mondjuk több évszakban is megy, hol bmw-1045051_640egyiknek hódol, hol pedig a másiknak. A gyerekek tanítói minden évben szerveznek téli sítábort, egy heteset. Azok a gyerekek, akik jó tanulók, és kedvet éreznek hozzá,
elmehetnek, és kipróbálhatják, hogy milyen is. Nyárra is van minden évben tervük, mert akkor pedig túratábort szerveznek az erre alkalmas, és kedvet érző csemetéknek.

A férjem például nagyon szereti az autó versenyt. Na én már kevésbé rajongok érte, és azért is, amikor megindul a szezon, és amikor ez megy, nem is lehet hozzá szólni. Emlékszem, amikor azt terveztük, mint ezen az oldalon is írnak róla, hogy a régi autónkat lecseréljük, még azon is gondolkodott, hogy jó lenne megtartani, és kijárni az erdőre, vagy ide oda kicsit ralizni. Szerencsére letett erről a tervéről.

A család, és a közös sport

Amikor nyaralást szervezünk, akkor azt is figyelembe vesszük, hogy ha mondjuk rossz idő lesz, akkor mit tudunk majd kezdeni magunkkal, és hogy mennyire tudjuk majd a gyerekeket lekötni, ami nem egy könnyű feladat, de ezt nem kell annak bemutatni, akinek vannak gyermekei. Neked van? Le tudod mindig kötni őket, a figyelmüket?

oven-1007138_640A tavalyi nyaralásunk alatt folyton szakadt az eső. Igaz, hogy az 5 napból egy napon úgy döntöttünk, hogy az eső ellenére is kimozdulunk egy kis városnézésre, de a többin a szállodában maradtunk. Még jó, hogy előtte megnéztük, hogy milyen lehetőségek vannak. Mivel minden gyerek, az enyémek is szeretnek pancsolni, így nem volt gond,
hiszen elég jól felszerelt volt a szálloda ezt illetően.

Valami nagy cserépkályha bemutató is volt akkor a városban, így rengetegen voltak. Még mi is gondoltunk rá, hogy milyen jó lenne elmenni, és megnézni, de aztán rájöttünk, hogy ez csak minket felnőtteket érdekelt volna, a gyerekeket annyira nem.

Az esős napon egy kis kulturális nézelődést tartottunk, bár a gyerekek azt sem bánták volna, ha ez is elmered, hiszen őket annyira nem érdekelték a látnivalók. Mindegy volt, hogy egy várat akarunk megnézni, vagy mondjuk egy katonai múzeumot, még a fiamat sem érdekelte annyira, mint a sötétben való medencés csúszdázás. Mindegy is, végül is ráérnek még a kulturálódásra, a lényeg az volt, hogy jól érezzék magukat, és hogy együtt legyünk.