A kedvenc sportunkat sem kell itthon hagynunk

Fontos szempont volt számomra, hogy a barátommal találjunk egy olyan sportot, amit tudunk együtt csinálni. Télen találkoztunk, és eleinte féltem, hogy nem lesz ilyesmi. Ő imád síelni, én viszont (még) nem tudok. Én nagyon szeretem a különféle ütős sportokat, ő azonban unalmasnak tartja azokat. A labdás sportokkal elvagyunk, de a közelünkben lévő kosárlabdapályát inkább csak jó időben szeretjük használni. Már kezdtem feladni, nagy elkeseredettséggel, mert alapból mindketten kedvelünk mozogni.

Aztán szerencsére eljött a megoldás, mikor kiderült, hogy mindketten mennyire szeretünk nagyokat biciklizni. Ez meg azért derült ki viszonylag később, mert én csak a vidéki házunknál rendelkeztem biciklivel. Amikor erre fény derült, minél hamarabb be is szereztem egyet, és onnantól kezdve nem volt megállás. Már tényleg csak egy bajunk maradt: nyaralásra hogy vigyük a bicikliket magunkkal?

Ahogy kiadta, elkezdtünk kerékpár tartók után kutakodni. A legmegbízhatóbb döntésnek az autofelszerelesek.hu ígérkezett, így megegyeztünk abban, hogy tőlük fogjuk beszerezni a szükséges tartozékot. Nem tudtuk eldönteni, hogy vajon melyik lehet a megfelelő választás a mi autónkra. Vontató horog nem jöhetett szóba, így a hátsó ajtós vagy a tetős megoldáson vacilláltunk. Természetesen a webáruházon mindegyik típusú tartó kapható, szóval azon nem kellett izgulnunk, hogy nem találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb lehetőséget.

Az autofelszerelesek.hu a kerékpár tartók specialistája is többek között, abszolút a népszerű termékeik közé tartoznak. A választás megkönnyítésében pedig nem hagynak magunkra: mindegyik típus előnyeit ismertetik, ha tanácstalanak vagyunk. A tetőre szerelhető tartó segítségével akár 5 kerékpárt is gond nélkül el lehet szállítani, míg a hátsó ajtós tartó ergonomikusabb rakodás szempontjából. A tetőre szerelhető változat egyáltalán nem autó specifikus, kerékpáronként lezárható és könnyen szerelhető. A hátsó ajtóra szerelhető kerékpár tartók már autó specifikus megoldások, de nem kell a bicikliket magasra emelni, így rendkívül alacsony a légellenállása. Amire figyelni kell esetükben, az a világítás és a rendszámtábla láthatósága, de ezek természetesen könnyen orvosolható problémák. Emellett ha bővül a család, vagy olyan utazásra szánnánk el magunkat, ahova több cuccot szeretnénk magunkkal vinni, egy esetleges tetőre szerelhető csomagtartónak szabadon tudjuk hagyni a helyet, ha ezt az opciót választjuk. Nehéz volt a döntés, azonban az autofelszerelesek.hu további segédletettel is rendelkezésünkre állt a választásban.

A weboldal szerint ezeket a szempontokat kellett összegyűjtenünk: a szállítandó kerékpárok mennyisége, szükséges-e a világítás, egyszerű kezelésre és tárolásra törekszünk-e, gyakoriság (ha gyakran utazunk, akkor olyan tartót érdemes vásárolni, mely a bicikli teljes vázát tartja).

Mi végül úgy döntöttünk, hogy a hátsó ajtóra szerelhető kerékpár tartók közül szeretnénk válogatni. Az autofelszerelesek.hu által összegyűjtött előnyök alapján ezt találtuk a legkedvezőbb megoldásnak. Teljes mértékben biztonságos, és minden bizonnyal ez is a legegyszerűbb módja a szállításnak és a tárolásnak is. A fel- és leszerelésük pikk-pakk megoldható. A tető szabad marad egyéb csomagszállításra alkalmas rakodóknak, a biciklik szállítása így pedig maximálisan stabillá és sérülésmentessé válik. Az oldalon rendkívül egyszerűen ki lehet választani az autó típusát, amire felszerelni kívánjuk az eszközt, és már mehet is a nézelődés. A termékeknél részletes termékleírást találunk, ahol a tartó anyagáról, színéről, illetve minden funkcióról olvashatunk, amit az adott tartó magában foglal. Ilyen például a fogantyúkarok állíthatósága, a felszerelhetősége vagy a kerékpárplatform állíthatósága. Természetesen a szállítható kerékpármennyiség, és a kerékpárokkal való kompatibilitás az összes terméknél fel van tüntetve.

Az oldalon lehetőség van a termékek értékelésére is, ami hatalmas könnyedség egy új vásárló számára. Sokkal megbízhatóbb információkhoz lehet jutni ezen keresztül, így mindig megbecsülöm azokat az honlapokat, amiken erre lehetőség nyílik.

Az autofelszereles.hu valóban profinak bizonyult: a kerékpár tartók közül alig tudtunk választani, de amit végül sikerült, azt rendkívül gyorsan házhoz is szállították. Egy percig sem aggódtam, hiszen elmondásuk alapján ők is használják a kínált termékeket. 20 év tapasztalattal rendelkező vállalkozásról van szó, ami nem csal, s az ő segítségükkel mostantól a nyaraláson is tekerhetjük a kilométereket!