Blog

A sportolás szerelmesei

By TopRita július 30, 2015

Azt gondolom, aki egyszer űzött valamilyen sportot, az biztosan mindig szeretni fogja. Legyen az futás, vagy valamilyen labdajáték, vagy bármilyen másik sport.

A gyerekek

A gyerekek még a legfogékonyabbak a mozgást illetően. Hiszen ők amúgy is egy örökmozgók, és mindensport-692796_640t ki akarnak próbálni. Így lehet a legjobban megszerettetni velük a sportot, és rávezetni őket a mozgás fontosságára.

Miért fontos már most? Össze lehet hasonlítani azokat a gyerekeket, akik mondjuk egy családi házban laknak, és lehetőségük van arra, hogy folyton mozogjanak, és bármikor a szabadban lehessenek, mint mondjuk egy olyan gyermek, aki a panel házak rengetegében él, és le kell jönnie az emeletről azért, hogy bármit is csináljon a szabadban. Hét nem borzasztó?!

Emlékszem, én is egy ilyen panel dzsungelben nőttem fel. Amennyit lehetett, lent voltunk, de sok mindent nem tudtunk csinálni, és egy idő után unalmassá is válik a dolog. Aztán ahogy felnőttem, és elköltöztem otthonról, alig vártam, hogy saját lakásunk legyen. Persze nem lakásra, hanem családi házra, udvarra, és egy hőn áhított kutyára vágytam. Persze nem olyan egyszerű az, hogy vegyen az ember egy lakást, vagy házat. Nekünk is 12 évünkbe került, hogy eljussunk idáig, de végül sikerült. Ma már úgy élhetnek a gyerekeink, ahogy anno én is akartam volna, de örülök, hogy legalább az én gyerekeimnek megadatik ez a lehetőség. Ja, és a mozgás?

Ha van kedvük kimennek, és futkároznak az udvaron, vagy szám-háborúznak, amire még ketten is képesek. De ha olyanjuk van, akkor trambulinon ugrálnak, vagy bicikliznek, hiszen arra is van lehetőség, az 50 méter hosszú telken. Kell ennél több mozgás, és ennél jobb a gyerekeknek?